В четвъртък акциите на Apple се сринаха с 3.4% заради

...
В четвъртък акциите на Apple се сринаха с 3.4% заради
Коментари Харесай

Акциите на Apple се сриват – Китай забрани на правителството да използва Iphone

В четвъртък акциите на Apple се сринаха с 3.4% поради известията за разширена възбрана на iPhone в Китай, която визира подкрепяни от държавното управление организации и компании.

Инвеститорите са загрижени за способността на Apple да работи в Китай – най-големият задграничен пазар на компанията, виновен за почти една пета от общите ѝ доходи през предходната година.

В сряда Apple означи най-големия си дневен спад от повече от месец насам, което докара до двудневна загуба от към $200 милиарда, трансформирайки я в най-лошо представящата се компания в показателя Dow Jones Industrial Average. Тези забрани повдигат въпроси за сигурността на Apple в Китай, където тя е считана за релативно ваксинирана против държавни ограничавания заради икономическото си значение.

Първоначално възбраната в Китай беше ориентирана към чиновници на централното държавно управление, само че по-късно беше разширена до държавно подкрепяни компании като PetroChina, които управляват забележителна част от китайската стопанска система.

Освен това китайският производител Huawei пусна на пазара флагмански смарт телефон от висок клас, което съответства с началото на следствие на полупроводниковите му съставни елементи от страна на държавното управление на Съединени американски щати.

Засегната беше по-широката софтуерна промишленост, като Nasdaq Composite спадна с 1%, а секторът на полупроводниците – с над 2%. Тези събития акцентират комплицираните връзки сред Apple и Китай, като слагат провокации пред бъдещето на софтуерния колос на този значим пазар.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР