В четвъртък, 27 април, преди обяд облачността все още ще

...
В четвъртък, 27 април, преди обяд облачността все още ще
Коментари Харесай

Ще вали ли през уикенда?

В четвъртък, 27 април, преди обяд облачността към момента ще е забележителна и на обособени места в Централна и Източна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се задържи сдържан от север-северозапад. Ще е хладно за края на април с оптимални температури сред 12 и 17 градуса, се оповестява в седмичната прогноза за времето у нас на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта против петък облачността над цялата страна ще намалее, вятърът ще отслабне и сутринта ще е относително студено, с минимални температури сред 1 и 6 градуса.

В петък, 28 април, и в събота, 29 април, ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни през втория ден, когато вятърът ще се ориентира от североизток. Вероятността за превалявания е дребна.

В неделя, 30 април, над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, към и след обяд там тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици.

Времето постепенно ще се затопля и в събота, и в неделя, в доста региони дневните температури ще доближават и надвишават 20 градуса.

В понеделник, 1 май, и във вторник, 2 май, над Западна и Централна България ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткорайни превалявания и гръмотевични стихии. Там и дневните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски, а в източните региони, където ще има повече слънчеви часове, ще се задържат без смяна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР