В четвъртък, 23 май, Тайван вдигна самолети във въздуха и

...
В четвъртък, 23 май, Тайван вдигна самолети във въздуха и
Коментари Харесай

Тайван постави войските си в повишена бойна готовност

В четвъртък, 23 май, Тайван подвигна самолети във въздуха и сложи войските си в нараснала бойна подготвеност в отговор на широкомащабните военни учения на Китай, оповестиха Associated Press и " Фокус ".

Министерството на защитата на Тайван съобщи, че " провокациите на Пекин заплашват мира и стабилността в района. От ведомството допълват, че страната няма да търси спорове, само че няма и да ги заобикаля ".

" Този ​​претекст за осъществяване на военни учения освен не способства за мира и стабилността в Тайванския проток, само че също по този начин показва неговия хегемонистичен темперамент ", означават от Министерството на защитата на Тайван.

По-рано беше обявено, че на 23 май Китай стартира огромни военни учения към Тайван, които назова " наказване " за " сепаратистки дейности " от страна на управляващите в Тайпе.

Както е известно, Пекин се придържа към мнението, че Тайван е част от Китай и твърдо се придържа към концепцията си за " една страна " във връзка с острова.

А изданието Global Press заяви, че " Народноосвободителната войска на Китай възнамерява да нахлуе в остров Тайван при започване на юни 2024 година " Global Press се базира на източници в Министерството на защитата на Китай и организация Xinhua.

Твърди се, че китайската войска е почнала учения към целия остров Тайван, в това число островите Кинмен и Донгин. В същото време е оповестено видео, в което бреговата защита на Тайван предизвестява китайския флот да промени курса.

Говорителят на Министерството на външните работи на Китай Уан Уенбин, разяснявайки ученията, ги назова " съществено предизвестие ":

" Тайванските сили за самостоятелност ще останат с разрушени и окървавени глави, откакто се изправят против грандиозния... опит на Китай да реализира цялостно обединяване ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР