В четвъртък, 21 декември, Руди Джулиани е подал молба за

...
В четвъртък, 21 декември, Руди Джулиани е подал молба за
Коментари Харесай

Руди Джулиани подаде молба за банкрут

В четвъртък, 21 декември, Руди Джулиани е подал молба за оповестяване в неплатежоспособност на фона на съществуващи или евентуални искове за задължения на обща стойност 153 млн. $ и единствено няколко дни, откакто изгуби дело за клюка и беше наказан да заплати 148 млн.

Бившият кмет на Ню Йорк и юрист на някогашния президент Тръмп бе наказан да изплати многомилионното обезщетение на двама някогашни чиновници в изборната комисия в Джорджия, които приложиха като доказателства за претърпените вреди от погрешни изказвания на Джулиани след изборите през 2020 година получените смъртни закани, които ги карат да се опасяват за живота си.

Според документите по неплатежоспособност, импортирани в съд в Южния окръг на Ню Йорк, калкулациите демонстрират, че активите на Джуалиани се простират в диапазона сред 1 млн. и 10 млн. $. Документът изброява почти дузина съществуващи или евентуални искове за задължения 49 кредитори на обща стойност 153 милиона $.

" Заявлението не би трябвало да бъде изненада за никого. Никой не би могъл рационално да повярва, че кметът Руди Джулиани ще може да заплати толкоз висока наказателна сума ", сподели представителят на Джулиани Тед Гудман в изказване пред " Аксиос " в четвъртък. Самият Джулиани съобщи, че ще апелира и дефинира присъденото обезщетение като " неуместно ".

В същото време Законът за несъстоятелността не разрешава прекратяването на задължения, произлизащи от " съзнателно и злонамерено увреждане ", нанесено на някой различен. Това значи, че оповестяването на банкрут евентуално няма да изтрие компенсациите от 148 милиона $, които журито присъди на някогашните чиновници на изборите в Джорджия.

Заявлението за фалит изброява други евентуални присъди против Джулиани по правосъдни каузи, свързани с разпространяването на тайни теории за президентските избори през 2020 година, в които Доналд Тръмп изгуби конкуренцията за втори мандат в Белия дом от Джо Байдън. Сред тези каузи са заведените от фирмите за изборни технологии Dominion и Smartmatic.

В него са посочени и правосъдни каузи от жена, която упреква Джулиани, че я е принудил да прави секс с него и не ѝ е изплатил заплати в размер на 2 млн. $, както и голям брой искове, свързани с неплатени правосъдни сметки.

През септември някогашният юрист на Джулиани Робърт Костело го съди за към 1,4 млн. $ неплатени адвокатски такси, потвърждавайки, че Джулиани е нарушил контракта за услуги, като не е платил фактурите напълно и в точния момент. Джулиани изиска от арбитър да отхвърли делото, потвърждавайки, че в никакъв случай не е получавал въпросните фактури. Делото е висящо.

Костело представляваше Джулиани от ноември 2019 година до юли 2023 година по въпроси, които варираха от следствие на неговите бизнес покупко-продажби в Украйна, което докара до обиска на ФБР в дома и офиса му през април 2021 година, до щатски и федерални следствия на работата му след загубата на Тръмп на изборите през 2020 г.

През август службата за приходите на федералното държавно управление на Съединените щати, която дава отговор за събирането на федералните налози на Съединени американски щати и администрирането на Кодекса за вътрешните доходи, подаде данъчен запор от $549 435 против Джулиани за данъчната 2021 година.

Говорейки пред федералния съд във Вашингтон след оповестяването на присъдата за 148 млн. на 15 декември, Джулиани повтори изказванията си, че изборите през 2020 година са били откраднати от Тръмп. Във видеоклип, оповестен по-късно в X, Джулиани настоя, че не е направил нищо неприятно и допусна, че ще продължи да отстоява настояванията си, даже в случай че това значи да загуби всичките си пари или да се озове в пандиза.

Изживявайки се като водещ на шоу в Americas Mayor Live: The Fastest Hour on the Internet!, в множеството от последните епизоди, качени в профила му в X, той разяснява решението на Върховния съд на Колорадо, което не разрешава на Доналд Тръмп да взе участие на първичните избори, определяйки го като " безумно " и " действителна опасност за демокрацията ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР