В четвъртък (20 декември) Народното събрание ще закрие Министерството за

...
В четвъртък (20 декември) Народното събрание ще закрие Министерството за
Коментари Харесай

Депутатите закриват ведомството на Лиляна Павлова


В четвъртък (20 декември) Народното събрание ще закрие Министерството за българското председателство на Съвета на Европейския съюз, ръководено от Лиляна Павлова. Това излиза наяве от проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. В нея като точка са включени структурните промени на Министерски съвет, импортирани от премиера Бойко Борисов още в понеделник. Точката е планувана като първа в съвещанието в четвъртък.
В самото предложение е записано, че ведомството се закрива от 1-ви януари 2019 година по отношение на приключването на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз на триото – Естония, България и Австрия. Така Лиляна Павлова ще бъде освободена като министър. В проекторешението на Народното събрание пък написа, че Народното събрание разпорежда на Министерски съвет в период от два месеца да уреди всички правни отношения, отбелязва още "Монитор ". Посланиците на страните членки на Европейски Съюз, упълномощени у нас, са поздравили министъра за българското председателство Лиляна Павлова - за отличната работа на страната в границите на триото, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Първите дипломати на страните от Европейски Съюз и министър Павлова се срещнаха в зала 6 на НДК, с цел да отчетат резултатите и достиженията по досиетата от програмата на триото. „ Показахме по какъв начин можем да реализираме в действителност мощно съдействие и разговор на разнообразни равнища, бяхме транспарантни и отворени и това беше ключа към триумфа. Заедно успяхме да изпратим мощни послания, които избрахме и за девизи на нашите страни, започвайки от "Единство посредством баланс ", показахме по какъв начин „ Съединението прави силата “ и че всички дружно работим за "Европа, която пази ", сподели Павлова.
Натрупахме опит, контакти и другарства, научихме своите уроци и установихме положителни практики, регистрира още министърът и даде подробна презентация с съответните достижения на Трио председателството за жителите, за бизнеса и за бъдещето на Европа. Министърът благодари на посланиците и на чиновниците на дипломатическите представителства за съдействието през целия интервал на работата на тройката.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР