В четвъртък (18 ноември), от 20:00 ч., Българската национална телевизия

...
В четвъртък (18 ноември), от 20:00 ч., Българската национална телевизия
Коментари Харесай

Президентският дебат: Радев – Герджиков по БНТ в четвъртък

В четвъртък (18 ноември), от 20:00 ч., Българската национална телевизия ще провежда и излъчи единствения спор сред претендентите за президент на България. Водещ на специфичното студио „ Президентският спор: Радев - Герджиков " ще е Аделина Радева. Дебатът ще се излъчи онлайн в ефира на Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 4.

Обществената телевизия ще е единствената медия, в която Румен Радев и Анастас Герджиков ще дебатират за първи път и онлайн преди избора на българските жители в неделя. Дебатите ще обгръщат значимите за обществото тематики, в които съществена роля играе президентската институция, както и политики, визии и полезности на претендентите. Централната емисия вести „ По света и у нас " ще бъде излъчена незабавно след приключването на дебата.

„ Благодарим за доверието, което претендентите за президент ни оказаха, приемайки поканата да организираме и излъчим единствения им спор в народен ефир. Възможността българските жители да чуят посланията им от студиото на Българска национална телевизия е самопризнание, че изпълняваме публичната си задача, гарантирайки обективност и най-високо равнище на журналистическа нравственос и професионализъм. ", споделя Мариела Драголова, шеф „ Новини и настоящи излъчвания " в Българска национална телевизия.

Обществената телевизия ще даде опция посланията на претендентите да доближат до допустимо най-широка публика. Дебатът на Румен Радев и Анастас Герджиков ще се излъчи онлайн и в новинарския уебсайт www.bntnews.bg, както и във Фейсбук страницата на Българска национална телевизия. До в този момент в своята история, Българската национална телевизия е провела няколко огромни политически дебата, последният от които сред претендентите за президент Цецка Цачева и Румен Радев на 10 ноември 2016 година, достигнал до милиони фенове в страната и чужбина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР