В четвъртък (15 октомври 2020 г.) в Софийския районен съд

...
В четвъртък (15 октомври 2020 г.) в Софийския районен съд
Коментари Харесай

Започва делото на Манолова срещу Борисов

В четвъртък (15 октомври 2020 г.) в Софийския областен съд е първото съвещание по делото за клюка, заведено от Мая Манолова против Борисов.

Припомняме, че Манолова заведе дело против Борисов за клюка във връзка на изказванията му, че във Волуяк, по време на кандидат-кметската акция за София, тя се е срещала с роми, с цел да прави „ уйдурма за пазаруване на гласове “.

В същото време обаче ставаше въпрос за среща на Мая Манолова с поданици на Волуяк във връзка неизградена канализация, липса на превоз и неприятно водоснабдяване.

На 7 ноември 2019 година Манолова заведе дело против Борисов за 15 000 лева за неимуществени вреди от неистинен и опозоряващи изказвания.
Насрочването на делото на Манолова против Борисов лиши една година.

Като ответна реакция Борисов е завел иск против Манолова на 3 юли 2020 година във връзка изявление на Манолова пред бТВ, в което тя споделя, че " индивидът, който пусна, извинявайте позволи, братя Галеви да се укрият от правораздаването и да изоставен страната, в народен ефир призна, че са фактор в кметските избори в София. "

В исковата си молба Борисов е вписал, че " стартира да има и проблеми със съня, изпитвал е разстройства, напрежение, яд и стеснение от свързването на името му с обидните и оскърбителен изказвания на ответника по негов адрес. "

Изпитвал е също " стрес; подтиснал се и се разстроил от незаконосъобразната интервенция на ответника в персоналната му сфера и общественото засягане на неговия личностен и професионален престиж и положително име. "

Случайното систематизиране на делото на Борисов против Манолова обаче е осъществено след приключването на периода по разпоредбите на съда - вместо до края на деня на 3 юли, когато е заведена исковата молба или на идващия работен ден - 6 юли, делото е разпределено на арбитър едвам на 7 юли 2020 година

И двата желае са на стойност по 15 хиляди лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР