В четири училища, където е необходимо време за отстраняване на

...
В четири училища, където е необходимо време за отстраняване на
Коментари Харесай

Учениците във Варна минават на онлайн обучение заради вятъра, детските градини и яслите ще работят

В четири учебни заведения, където е належащо време за премахване на нанесените вреди от урагана, образованието ще е онлайн три дни - от 20 до 22 ноември, в това число. Това са Основното учебно заведение " Васил Друмев ", Основното учебно заведение " Константин Арабаджиев ", Първо главно учебно заведение " Св. Княз Борис Първи " и Професионалната гимназия по текстил и дизайн.

Малко по-рано с пост във Фейсбук кметът на общината Благомир Коцев заяви, че е изпратил публично искане до МОН за прекосяване в режим на образование в електронна среда от разстояние на територията на община Варна. В него Коцев прецизира, че режимът визира както класните, по този начин и извънкласните действия.

Благомир Коцев написа, че изискванията в града са рискови за децата и тяхното напредване до учебно заведение и престоят им там крият опасности за здравето им. В същото време е значимо образователният развой да не бъде преустановяван, написа кметът и добавя, че по тази причина счита, че най-хубавото решение за града е понеделник, 20 ноември, да остане образователен, само че единствено в онлайн режим.

Междувременно кметът на Варна заяви, че детските градини и яслите на територията на общината ще работят в понеделник.

Коцев посочи, че са дадени строги инструкции децата да не се позволяват навън, поради заплахата от висящи клони и предмети. Затворена ще остане детска градина " Дружба ", поради прекратено електрозахранване, което не може да се възвърне до на следващия ден.

Нормалната работа на детските градини и яслите се позволява единствено на закрито. Режимът на онлайн образование за учениците се вкарва, с цел да се ограничи времето им навън и напредването им в рискови сектори. Висшите образователни заведения ще работят обикновено при засилени ограничения за сигурност, добави Коцев.

Решението е взето въз основа на съвещания с спешния щаб и разбор на заплахата за здравето на децата, родителите и учителите, поясни кметът и добави, че сигурността на децата е негов първи приоритет.

Екипите на терен не престават почистването на следващия ден в цялостен състав.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР