В четири общински болници в София ще се оказва съдействие

...
В четири общински болници в София ще се оказва съдействие
Коментари Харесай

СОС реши: Четири болници в София ще съдействат при съмнения за домашно насилие


В четири общински лечебни заведения в София ще се оказва подпомагане на пациенти, при които има подозрение за домашно принуждение посредством ориентиране към институции за протекция и помощ.

На днешното си съвещание Столичният общински съвет утвърди отчет с предложение за включване на общински лечебни заведения в меморандум за предварителна защита и отговор на домашното принуждение. 

В помощ на пациентите ще бъдат Първа, Втора, Четвърта Многопрофилна болница – София, както и болница „ Княгиня Клементина “.

Инициатор е Асоциация „ Деметра “, чиято активност е ориентирана към отбрана на правата и оказване на помощ на жертвите на принуждение и трафика на хора.

Общинските съветници взеха решение още улици в София да носят имената на режисьора Въло Радев и на актрисата Ванча Дойчева. Друга улица беше наречена на името на Стоян Омарчевски, министър на националното просвещение в държавното управление на Александър Стамболийски, който през 1922 година предлага 1 ноември да бъде разгласен за Ден на националните будители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР