В четири общини от Благоевградска област ще има втори тур

...
В четири общини от Благоевградска област ще има втори тур
Коментари Харесай

Масови смени в състава на секционните комисии в Благоевград и Сандански

В четири общини от Благоевградска област ще има втори тур на локалните избори. На балотаж ще се избират трима кметове на общини и на 13 села. Продължава казусът с всеобщите смени в състава на секционните комисии в Благоевград и Сандански. Три са постъпилите тъжби от претенденти за общински съветници, които оспорват отчитането на преференциите за тях.

Втори тур на изборите ще има в общините Благоевград, Сандански, Гоце Делчев и Гърмен. По авансово съгласувани графици стартира раздаването на изборните бумаги на секционните комисии, като се чака това да завърши към 18 часа, оповестява БНР.

Продължават всеобщите смени в състава на комисиите. В Сандански досега те са 55, а в Благоевград: "От през вчерашния ден и през днешния ден имаме по 70 броя члена, които са подадени за промяна, което не прави почтено партиите в последният ден преди гласуването да подменят свои членове, защото образование ОИК не е провеждала сред двата тура, няма и да организира ".

Трима претенденти за общински съветници в Благоевград, които не съумяха да влязат в локалния парламент, апелират решението на ОИК за поименния му състав, сподели за "Хоризонт " ръководителят на ОИК, юрист Мартин Бусаров: "Предстои тези тъжби да бъдат комплектовани и подадени в административния съд. Всички имат един и същи предмет, неизбрани претенденти и неотчетен техен резултат и упорстват от съда да промени резултата в протокола, където да се промени поименният съвет на общинския съвет ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР