В чест на Деня на народните будители снощи в Елена

...
В чест на Деня на народните будители снощи в Елена
Коментари Харесай

Организираха факелно шествие за 1 ноември в Елена

В чест на Деня на националните будители нощес в Елена се организира факелно шествие в символ на респект и благодарност към родолюбивото дело на десетки еленски възрожденци, писатели, борци за независимост и църковна самостоятелност. Шествието бе проведено от СУ „ Иван Момчилов “ и в него се включиха възпитаници, учители, общинското управление и жители.
Множеството се събра в двора на Даскалоливницата, учредена от Иван Момчилов, който е и патрон на междинното учебно заведение в града. Пред всички новият училищен омбудсман на школото Кристиян Ченков, възпитаник от 11 б клас, постави клетва.

Факелното шествие по централната улица на града поведоха знаменосците на учебното заведение и мажоретният състав. Еленските възпитаници носеха ликовете на наши просветители и революционери и цветя, които сервираха пред паметниците и паметните плочи на Иван Момчилов, братя Кършовски, Стоян Михайловски, Петко Ю.Тодоров. На площад „ Христо Ботев “ бе разпален огънят на просветата и духовността и с пламенни слова почетено делото на националните будители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР