В Чешката република събират подписи под петиция за приемане на

...
В Чешката република събират подписи под петиция за приемане на
Коментари Харесай

В Чехия оборват привържениците на еврото

В Чешката република събират подписи под петиция за приемане на еврото . Въпреки че е съвсем несъмнено, че петицията няма да докара еврото в страната , добре е да се намерения какво би означавало приемането на европейската обща валута за Чехия . Отправната точка за петицията не може да бъде по-лоша, защото сега всички съответни институции или отхвърлят еврото, или най-малко не предлагат приемането му в обозримо бъдеще , оповестява " Инфо.чз ".

Именно държавното управление на Андрей Бабиш изрично отхвърля приемането на еврото . Сред главните аргументи, заради които прави това, държавното управление показва загубата на своята парична политика или задължението да изпрати десетки милиони към европейския механизъм за стабилизиране .

Датата на приемане на еврото в Чешката република даже не е предвидима след периода на актуалната коалиция. В края на предходната година Министерството на финансите и Чешката национална банка предложиха държавното управление да не дефинира за момента целева дата за влизане в еврозоната. И двете институции означиха незавършения развой на действително икономическо доближаване на Чешката република на ниво Европейски Съюз като съществена спънка за приемането на еврото.

Ето за какво петицията за приемане на еврото се появява в обстановка, в която тематиката за общата валута е " табу " за съответните институции .

Нещо повече, симптоматично е, че създателите на петицията, които се поддържат от известни политически фигури, спорят освен с стопански аргументи, само че и значително с политически . Това не е изненадващо , защото от ден на ден хора към този момент схващат, че еврото е на първо място политически план, чиято съществена цел е да обвърже Европейски Съюз по пътя към по-високо равнище на интеграция.

Един от причините на вносителите на петицията е в резюме: " Ще бъдем по-добре ". Но концепцията за пускане на стопанската система е под въпрос. Днес стопанската система на Чешката република пораства доста по-бързо от стопанската система на еврозоната и също така пораства по-динамично, в сравнение с да вземем за пример стопанската система на Германия .

Дори причините, че еврото ще ускори гласа на Чешката република в Европейски Съюз и че страната ще бъде по-безопасна, не са от голяма важност . По този метод поддръжниците на еврото допускат, че очевидно Чешката република е по някакъв метод незначителен член на Европейски Съюз .

Ако беше истината, приемането на еврото нямаше да промени нищо . Също по този начин, съгласно интернационалните изследвания, Чешката република е една от най-безопасните страни в света и не е ясно по какъв начин анулацията на чешката корона би трябвало да способства за сигурността на страната.

Горното демонстрира, че последователите на приемането на еврото в Чешката република нямат подобаващи причини и затова би трябвало да прибягват до поетични, политически манифести .

Като се има поради, че държавното управление на Бабиш не включва еврото в програмата за мандата си , ясно е, че задачата на създателите на петицията е най-вече политическо промоционално събитие , ориентирано към възстановяване на имиджа на Европейския съюз преди изборите .

" Определено не желаеме да рискуваме обезценяване на спестяванията на нашите жители . Напоследък разпоредбите на еврозоната също се трансформираха доста и е т рудно да се реши какви задължения Чешката република би направила след присъединението си ", добави страховете от въвеждането, министъра на финансите Алена Шилерова.

Вътрешните поддръжници на еврото също сочат, че Чешката република към този момент е подготвена за еврото и " дава отговор на всичко за сполучливото му приемане ". Факт е, че Чешката република извършва множеството от критериите от Маастрихт , с изключение на критерия за обменния курс. Въпреки съществуването на еврозоната, безспорно е потребно да се изпълнят критериите, ориентирани към ограничение на бюджетните дефицити и обществения дълг.

Във връзка с приемането на еврото обаче осъществяването на критериите от Маастрихт се демонстрират единствено като образование по вътрешни задания, което учителят редовно не помни да управлява .
 Финландският министър председател Сипила: Очаквайте повече рецесии в еврозоната
Финландският министър председател Сипила: Очаквайте повече рецесии в еврозоната

Тя е огромно достижение, само че нейното оцеляване зависи от всички нейни членове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР