В червено беше осветен фонтанът пред Общината в Пловдив по

...
В червено беше осветен фонтанът пред Общината в Пловдив по
Коментари Харесай

Код червено: Фонтанът пред Общината напомни за рисковете от ...

В алено беше осветлен фонтанът пред Общината в Пловдив във връзка Световния ден на сърцето през вчерашния ден вечерта. Така Дружество на кардиолозите в България започва националната осведомителна акция „ Използвай сърцето си “ под тепетата. Идеята е с това деяние да се насочи вниманието към потребността от предварителна защита на сърдечно-съдовите болести измежду обществото.

По този мотив до фонтана разполагаем за въпроси беше доцент Мария Токмакова, експерт кардиолог, учител в Медицински университет – Пловдив. Тя уточни, че до в този момент дейностите в посока повишение на осведомеността не са били задоволителни и са нужни още старания. Според нея е належащо по тематиката да стартира полемика от ранна детска възраст, още когато децата се образоват на здравословен метод на живот и хранене.

За задачата обаче основна е поддръжката от страна на политиците, уточни още доцент Токмакова. Тя счита, че въвеждането на електронно опазване на здравето доста ще усили броя на провежданите съвещания и опцията за пациентите да се допитат до експерт.

Освен това съгласно нея е нужна съответна тактика и показва за образец програмата за лекуване на острия миокарден инфаркт. Благодарение на програмата той към този момент се лекува на всички места у нас по европейски стандарт като прецизно се съблюдава така наречен „ златен прозорец “ от 2 часа, в който може да се помогне най-вече на пациента. В тази връзка тя акцентира, че съществуването на положителни експерти е едно от изискванията за справяне с казуса, само че ангажираността на страната би трябвало да е непрекъсната. Добра процедура по този мотив са напъните на Община Пловдив да обезпечи автоматизирани дефибрилатори на публични места.

По мотив на акцията наш кореспондент направи анкета измежду минаващите по Главната пловдивчани. Оказа се, че болшинството от тях имат бегли познания за рисковете за сърдечно-съдовата система, което удостоверява потребността от осведомителна активност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР