В Червен бряг започна ремонт на булевард Европа. Това е

...
В Червен бряг започна ремонт на булевард Европа. Това е
Коментари Харесай

В Червен бряг започна ремонт на възлов булевард


В Червен бряг стартира ремонт на бул. " Европа ". Това е извънредно претрупан пътен сектор, по който всекидневно до работните си места се придвижват близо хиляда души, защото в региона са ситуирани огромни компании. Има и натоварен трафик на тежки камиони, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на община Червен бряг доктор Цветан Костадинов.

Проведени са работни срещи с присъединяване на разнообразни институции, с цел да се провежда придвижването в месеците на строителните действия. 

Ремонтът на бул. " Европа " е стадий от реконструкцията на обходния път, за който червенобрежани упорстват от години. Средствата за плана са обезпечени в края на 2020 год. Министерският съвет отпусна тогава 4 800 000 лв. на общинската администрация. Забавянето в осъществяването на ремонта кметът изясни с процеса на планиране, защото в този сектор постоянно стават наводнения при значителни превалявания и е било нужно да се плануват разновидности за вдишване на повърхностните води. Оттам минават и подземни инфраструктурни уреди. Спънки са се появили и при осъществяване на публичната поръчка, по която са се явили доста претенденти и е имало обжалвания.

Уверението на изпълнителя е, че до края на сезона ще се извърши по-голямата част от строителните действия, макар че крайният период е до пролетта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР