В Черна гора се извършва държавен преврат, твърди премиерът Здравко

...
В Черна гора се извършва държавен преврат, твърди премиерът Здравко
Коментари Харесай

В Черна гора се извършва преврат, твърди премиерът

" В Черна гора се прави държавен прелом ", твърди министър председателят Здравко Кривокапич. Той коментира персоналните промени в кабинета, предава Българска телеграфна агенция от Подгорица.

" Тези, които смъкват държавното управление от вътрешната страна, не са толкоз етични, колкото би трябвало да бъдат ", посочи Кривокапич пред кореспонденти след изявление на конференцията " Значението на свободата на медиите за глава 27 и процеса на европейска интеграция ".

Кривокапич към този момент ще координира Министерството на правораздаването, правата на индивида и малцинствата, откакто в профил министъра на вътрешните работи Сергей Секулович. Той пое и Съвета за битка с корупцията по високите етажи, откакто вицепремиерът Дритан Абазович беше отхвърлен на електронно съвещание. За договарянията за присъединение към Европейския съюз бе назначен министърът на стопанската система Яков Милатович вместо министъра на външните работи Джордже Радулович.

" От септември предходната година външният министър Радулович работи интензивно за държавното управление на малцинството и това е ясно като бял ден ", сподели министър председателят Здравко Кривокапич. Затова, подчертава министър председателят, най-почтено би било тези хора да подадат оставки, тъй като " е належащо ценностната система да се издигне на по-високо равнище ". По думите му маските са почнали да падат, а в идващите дни ще паднат изцяло.

Президентът Джуканович е главният център на властта; в случай че бъде формирано държавно управление на малцинството, в Черна гора ще има контрабанда на кокаин и банани, това бяха други акценти в изявлението на черногорския министър председател.

За първи път нашето държавно управление иззе 500 кг кокаин, напомни той.

Премиерът попита риторично за какво някой смъква държавното управление, когато то реализира най-хубави резултати, като заобикаля намаляването на заплатите и пенсиите на жителите.

Черногорските медии разгласиха фотография на ръкуващите се министър председател и вицепремиер на конференцията. Това е първата публична среща на двамата държавници след изказването на Абазович и ГП УРА, че ще гласоподават съмнение на държавното управление на Черна гора.

Председателят на Народното събрание Алекса Бечич в това време разгласи, че привиква три изключителни съвещания на 3 и 4 февруари, които да вземат решение за възможното освобождение на вицепремиера Дритан Абазович; за понижаване мандата на Народното събрание и за гласоподаване на избор на съмнение на държавното управление. Народното събрание може и да не утвърди всички оферти, а и редът, по който ще бъдат гласувани, може да повлияе изхода от политическата рецесия. Ако до тогава не настъпят непредвидени условия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР