В Черна гора са регистрирани 7 нови случая на коронавирус,

...
В Черна гора са регистрирани 7 нови случая на коронавирус,
Коментари Харесай

Коронавирусът се върна в Черна гора

В Черна гора са регистрирани 7 нови случая на ковид, заяви Институтът по публично здраве. Това стана, откакто управляващите в страната я оповестиха за свободна от COVID-19, съобщи БГНЕС.
Националният съвет по инфекциозни заболявания съобщи на 2 юни, че епидемията от ковид е завършила, а президентът Мило Джуканович още през май разгласи победа над болестта. Правителството отвори границата за туристи от разнообразни страни, а опозицията изрази подозрения в достоверността на изнесената информация за епидемиологичната конюнктура.
Институтът по публично здраве разгласява в Туитър информация, че за последните 24 часа са направени 200 теста за ковид, от които 193 са били отрицателни, а 7 позитивни. Четирима от пациентите са контактували по-рано с заболели, а при другите трима се обяснява източникът на болестта.
На 14 юни ковид беше открит при жител, който преди този момент е бил в Босна и Херцеговина и след завръщането си се е самоизолирал.
В момента в страната има 9 интензивно заболели. По данни на черногорските здравни управляващи, от началото на епидемията в страната е имало 333 случая на COVID-19, от които 9 пациенти са умряли.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 юни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР