В Чепеларе отбелязват тържествено 55 г. от обявяването му за

...
В Чепеларе отбелязват тържествено 55 г. от обявяването му за
Коментари Харесай

Чепеларе е най-високият и слънчев град в България

В Чепеларе означават тържествено 55 година от оповестяването му за град, оповестиха от общинската пресслужба. Специално сниман филм " Да знаем и помним - Чепеларе през вековете " ще опише историята на селището.

Честването на 55-годишнината на родопския град ще продължи и на 15 септември с концерт и прожекция на кино лентата " Да знаем и помним ". На този ден през 1964 година Чепеларе е разгласен за град.

Всеки си има лист с места за посещаване - постижими и мечтани. Българските дестинации не са по-малко атрактивни и любопитни. Сигурно ще се изненадате, че към момента има места, които не познавате.

Чепеларе е най-високият град в България и прочут зимен курорт в Южна България. Намира се в област Смолян, на 10 км северно от курортния комплекс Пампорово и на към 75 км южно от Пловдив. Градът е ситуиран в централната част на Родопите и единствено 220 км го отдалечават от София. Чепеларе е най-високо разположеният град в България с надморска височина 1232 метра и с население към 9800 индивида.

В непосредствена непосредственост до Чепеларе се намира ски зоната " Мечи чал ", в която е най-дългата и една от най-хубавите писти за алпийски ски в България. През интервала 2007-2009 година бяха направени обилни вложения в ски зоната и Чепеларе към този момент се развива като независим ски-център.

До пролетта на тази година финландският производител на спортни артикули " Amer Sports corporation " бе притежател на фабриката за ски в Чепеларе, която купи в края на 2008 година. Така с пазарен дял 24% от международното ски произвеждане родопският град беше най-големия производител на ски в света!
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР