В Чехия на 4 април българските граждани ще могат да

...
В Чехия на 4 април българските граждани ще могат да
Коментари Харесай

Още 4 държави ще открият изборни секции за изборите през април

В Чехия на 4 април българските жители ще могат да упражнят правото си на глас само на територията на дипломатическите и консулски представителства. На посолството ни в Прага е дадена опция за разкриване на изборна секция, която следва да се намира на негова територия.
Чешката страна прибавя, че „ предвид на непредвидимото развиване на обстановката, обвързвана с COVID-19, провеждането на изборите ще бъде допустимо при изискване, че ще бъдат спазени епидемиологичните ограничения, в действие към датата на изборите. “
Австралия даде единодушие да бъдат открити изборни секции на територията на страната, разрешението се отнася за всички столици на щати и териториите в страната, съобразено с противоепидемичните ограничения.
Външното министерство на Австралия обръща внимание и на нуждата от цялостно сходство на изборните секции с ограниченията и рестриктивните мерки за разпространяването на COVID-19, които са в действие към датата на вота в Австралия и обособените щати.
Република Сан Марино също даде авансово единодушие за провеждането на своя територия на изборите на 4 април и за възможното откриване на изборна секция за тази цел. Държавният секретариат по външните работи има подготвеност да окаже подпомагане на българската страна за осъществяване на изборите при цялостно съблюдаване на условията за сигурност, като се ангажира да осведоми за настоящите по време на изборите ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19 на територията на Сан Марино.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР