В Чехия е бил задържан братът на депутата от БСП

...
В Чехия е бил задържан братът на депутата от БСП
Коментари Харесай

Маноил Манев: В Чехия е бил задържан братът на депутата от БСП Георги Стоилов

В Чехия е бил арестуван братът на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов - от Българска социалистическа партия нищо ново не са научили и нищо остаряло не са не запомнили.
Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Маноил Манев в декларация от името на група, съобщи организация " Фокус "

" Вчера стана ясно, че на 2 февруари 2021 година в осъществяване на издадено от профилираната прокуратура на европейска заповед за арест в Чехия е бил арестуван Илия Стоилов. Илия Стоилов е брат и съучастник на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов, донор на партията Българска социалистическа партия по време на изборите през 2017 година През 2020 година Стоилов беше наказан задочно на 7 години отнемане от независимост за това, че е управлявал проведена незаконна група ", съобщи Манев.

Маноил Манев посочи, че след изгубването на брат си Георги Стоилов обяснил, че не се крие от правораздаването, а се лекува в чужбина.

" Днес излиза наяве, че това е неистина. Още през 2017 година от парламентарната естрада групата на ГЕРБ призовахме Българска социалистическа партия да се разграничи от своя народен представител и да изиска оставката му. Вместо това получихме отговор, че всеки е почтен до доказване на противното. Днес Илия Стоилов е наказан и арестуван. Каквото и решение да взема Българска социалистическа партия оттук насетне - то ще бъде закъсняло ", съобщи още депутатът от ГЕРБ.

Той напомни, че доста депутати от ГЕРБ единствено за подозрения са подавали оставки. " Вие предпочетохте противоположното - цялата ви партия да носи отговорност за Илия Стоилов. Времето е най-хубавия съдник за едно или друго политическо решение. В края на сегашния парламент ние имаме очи да застанем пред своите гласоподаватели и с положителните неща, които сме създали, и с грешките, които сме създали. Вие предпочетохте да се занимавате с компромати и черен пиар, от тази позиция да се държите като непогрешими ", посочи още Маноил Манев.

По думите му този факт не е в положение на да накара Българска социалистическа партия да признаят, че са сбъркали като са го номинирали и защитили.
" Това подсигурява, че сходни неточности ще бъдат повтаряни и от ден на ден ще се трансформират в метод на държание на вашата партия. Затова и не е учудващо вашият водач във Варна Борислав Гуцанов, който самичък по себе си е задоволително противоречива фигура, е решил да номинира за член на РИК Николай Николаев Банев. Николай Банев е наследник на небезизвестния и апетитен за олигарх, който носи същото име предприемач. Тази кандидатура идва да покаже, че нищо ново не сте научили и нищо остаряло не сте не запомнили ", съобщи още Манев.

Депутатът от ГЕРБ обърна внимание, че Николай Банев е бил спонсор на събиранията на Бузлуджа през първите 20 години след 1989 година, през днешния ден е в ареста и чака своята присъда. " През това време небезисвестният Гуцанов предлага синът му да подсигурява честността на идните парламентарни избори. Вие имате право да взимате вашите вътрешнопартийни решения и ние нямаме никакво желание да ви даваме препоръки в една или друга посока. След сходни решения и след сходна партийна история, вие нямате никакво право да се държите като стожери на морала в политиката. Нямате право, тъй като не притежавате смелостта да се променяте и да осъзнавате грешките си ", съобщи още Манев.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР