В Частен случай`` Мая Димитрова разказва защо починал абонат на

...
В Частен случай`` Мая Димитрова разказва защо починал абонат на
Коментари Харесай

Частен случай'': Как се прекратява договор с телеком при починал абонат?

В " Частен случай`` Мая Димитрова споделя за какво умрял клиент на мобилен оператор би трябвало да даде едномесечно предупреждение от свое име като приложи и удостоверението за гибел, с цел да приключи контракта си. Практика ли е сходна процедура - вижте във видеото.

Йорданка Атанасова - кмет на село Никюп: Документът за гибел на едно лице не е задоволителен, с цел да се уверят мобилните оператори, че лицето е умряло. Александър Хранов - наследник на умрелия: Колкото се може по-дълго време те да имат този клиент, въпреки и мъртъв. Така си го изяснявам.Димитър Маргаритов - Комисия за отбрана на потребителите: Очевидно телекомите имат някаква трансцедентална обсег и активност.
Комисия за контролиране на известията: Оказвали сме подпомагане за преустановяване на такива контракти.

Договор с мобилен оператор. На хартия наподобява елементарно да го прекратиш. Понякога обаче даже гибелта на клиента не е задоволително изискване.
Александър Хранов - наследник на умрелия: Договор не може да бъде преустановен автоматизирано. Дори не от датата на гибелта на индивида.
Александър Хранов чува тези думи в офиса на мобилния оператор, с който неотдавна умрелия му татко има подписан контракт.

Александър Хранов - наследник на умрелия: Ако индивидът е трябвало да си приключи контракта, е трябвало един месец преди гибелта да си пусне такова заявление.
Очевидно за това към този момент е късно и служителят в офиса на бул. " Мадрид " предлага единствената друга допустима алтернатива съгласно него.

Александър Хранов - наследник на умрелия: И ме накараха да пуснем едно заявление за преустановяване на контракт, като това да бъде едномесечно предупреждение. Аз ги попитах не може ли да платя каквото има, таксата, да платя и да прекратиме това, споделиха, че би трябвало да се изчака още един месец..Димитър Маргаритов - Комисия за отбрана на потребителите: Договорът би следвало да се приключи неотложно и по този начин е заложено в Общите условия на телекомите.
Не единствено че операторът изисква едномесечно предупреждение. Починалият преди седмица клиент би трябвало от свое име да подаде документа за преустановяване на контракта си. Заедно с акта си за гибел и удостоверението за наследници.

Александър Хранов - наследник на умрелия: Предизвестието е от негово име, издадено и направено е една седмица след неговата гибел.Димитър Маргаритов - Комисия за отбрана на потребителите: Очевидно телекомите имат някаква трансцедентална обсег и активност, тъй като няма по какъв начин това да бъде по този начин. То в действителност демонстрира несъстоятелността въобще на това да се желае предупреждение.
Грешка на служителя, който не е спазил вътрешната процедура. Така твърди мобилният оператор в писмо до нас. На молбата ни за изявление със служителя, бе отговорено, че към този момент се прави обстойна инспекция. Факт е обаче, че в продължение на седмици никой в компанията не регистрира като проблем подаденото от умрял човек заявление. Ако е в прорез с вътрешните правила, за какво никой не е реагирал?

Александър Хранов - наследник на умрелия: Това е просто неуместно...колкото се може по-дълго време те да имат този клиент, въпреки и мъртъв, по този начин си го изяснявам.Йорданка Атанасова - кмет на село Никюп: Не желаеха да го прекратят. Документът за гибел на едно лице не е задоволителен, с цел да се уверят мобилните оператори, че лицето е умряло.

 "Частен случай ": Защо хора с ампутации са принудени да крият, че имат увреждане?
Защо в Германия с ампутиран крайник можеш да бъдеш професионален водач, а в България - не? Десетки хора с ампутации у нас са принудени да крият от държа...

Друг мобилен оператор. Пише ни, че контракт при гибел се приключва до 48 часа от подаване на заявката. Жена от великотърновското село Никюп се обръща за помощ към кмета откакто половин година не съумява да приключи контракта на мъжа, с който живее на фамилни начала и който няма други наследници.
Йорданка Атанасова - кмет на село Никюп: Смятам, че това е следващият парадокс в нашата страна. От КРС се свърза един господин с мен, който ми изясни, че в действителност за преустановяване на контракт с мобилен оператор при гибел на лицето е задоволителен единствено и само дубликат извлечение от акта за гибел.
След намесата на Комисията за контролиране на известията казусът се позволява. В писмо до нас от КРС обявиха, че неведнъж са обсъждали с мобилните оператори процедурата за преустановяване на контракт на умрял клиент. И има случаи, в които е трябвало да оказват подпомагане за привършване на такива договорни връзки.

И трите телекомуникационни компании изпратиха до нас извадки от общите си условия. Уверяват ни, че чиновниците им са готови и особено подготвени по какъв начин да реагират в сходни обстановки.

Александър Хранов - наследник на умрелия: Те сканираха истинските документи, което съгласно мен е безусловно рисково, изключително в случай че става дума за възрастни хора, защото знаете какви имотни измами, имотни мафии се вихрят с едни такива документи.Димитър Маргаритов - Комисия за отбрана на потребителите: Оригинали не се дават в никаква догадка. Те могат да се носят, с цел да се прeдоставят за съпоставяне на място, в случай че е належащо, въпреки че и това е малко над естествените условия за такива случаи.Александър Хранов - наследник на умрелия: Първо отидох в един офис оттова ги желаеха, аз носех удостоверението за наследници, желаеха и акта за гибелта оригиналите. След това отидох в още един офис. Служителката ми изясни, че това е категорично разпореждане на управлението на тяхната компания, на техните адвокати. Не знам до каква степен е това законно, само че не желаеха по никакъв различен метод да прекратят този контракт.
Отговор на мобилния оператор - „ Удостоверението за наследници никога не се копира или сканира ".
Александър Хранов - наследник на умрелия: Разбирате какъв брой в един подобен миг е тежко на човек да се занимава с тези истории и си представяте, айде аз съм по устойчив на тези неща, само че едни възрастни хора на 80 - 85 години по какъв начин биха се чувствали. Това е една подигравка за мене…
30 дни след гибелта на клиента договорът е преустановен. Поискана и платена е една месечна такса за този интервал. Мобилният оператор разгласи, че след този случай ще провежда в допълнение образование на личния състав.
 "Частен случай ": Възможна скица на данъчна машинация в изключително огромни размери
"Вратите, за които всички приказват ". Така се популяризира компанията, от която едно столично семейство си поръчва входна врата. И в действителност, от този момент не са сп...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР