В част от официалната си биография на легендата на българския

...
В част от официалната си биография на легендата на българския
Коментари Харесай

Стоичков: Бойко имаше неблагоразумието да заяви пред мен и Бай Тошо, че е от Левски и Реал

 Христо Стоичков: Меси може да играе и контузен в Ел Класико
В част от формалната си биография на легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков разказва за срещите си с Тодор Живков.

Камата споделя и за неприятното първо усещане, което оставя в него бъдещият тогава министър председател на България Бойко Борисов. Книгата на Стоичков ще излезе на пазара на 25 октомври.

" Малко преди да настъпи 1990 година, Барселона и ЦСКА парафираха съглашение за изискванията по прехвърлянето. Официалното сключване трябваше да се случи пет месеца по-късно - на 2 юни вечерта в София след последния мач за сезона - против Славия.

Колкото до другаря Живков и онази мълва за неговото " Ха-ха-ха, давайте го това момче! ", разбрах, че това не е правилно персонално от него. Три-четири пъти се срещах с някогашния Първи. Подарих му фланелка на Барса с моя номер 8, топка и други сувенири на клуба. Много му се кефех на стареца. Не се правеше на огромен ентусиаст, само че пък и футболът не му беше тъмна Индия.

А при нашите срещи тогава го охраняваше не какъв да е, а Бойко Борисов - индивидът, който след време го наследи на кормилото на страната. За бъдещия министър председател обаче фланелка нямаше. Още не му бе изгряла звездата, не беше се издигнал. Освен всичко той имаше неблагоразумието да съобщи пред мен и Бай Тошо, че е от Левски и Реал (Мадрид). Каква двойна неточност единствено!

Но... на който не му върви във футбола, му връзва на други места. В политиката да вземем за пример. Неслучайно, с изключение на като страната на иконите, България към този момент е и страната на чудесата. И то освен поради сензацията, която направихме във футбола в Щатите през лятото на 1994 година ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР