В часовете преди обяд над по-голямата част от страната ще

...
В часовете преди обяд над по-голямата част от страната ще
Коментари Харесай

Малко по-хладно днес

В часовете преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 24° и 29°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури – сред 21° и 24°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево, по върховете – мъгливо. Около и след пладне още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 12°.

През идната седмица ще настъпи релативно стабилизиране на атмосферата и вероятността за превалявания ще намалее. Ще доминира слънчево време, а температурите едва ще се покачат. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до сдържан.

В понеделник към момента над Западна България в следобедните часове ще има условия за развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност, а тук-там – и за валежи и гръмотевици. През идващите дни валежи са вероятни единствено на изолирани места.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР