В бюджета са заложени 1,2 милиона лева за снегопочистването на

...
В бюджета са заложени 1,2 милиона лева за снегопочистването на
Коментари Харесай

Варна отчете говност за зимата, отпуска 1,2 млн. лв. за битка със снега

В бюджета са заложени 1,2 милиона лв. за снегопочистването на общината, като при потребност има опция да бъдат обезпечени още средства, заяви зам.-кметът на Варна Христо Иванов на съвещание за готовността за идния зимен интервал.

Всички институции регистрираха, че подготовката за идните месеци е завършила. Училищата, детските градини, яслите и обществените заведения са заредени с гориво, като е обезпечена опция и за различно отопление. Осигурени са ресурси от хранителни артикули за детските кухни и Домашния обществен патронаж. Изготвени са описи с пациентите на хемодиализа, за които при потребност ще бъде обезпечаван профилиран превоз до лечебните заведения.

Автобусите и тролейбусите на общинската компания " Градски автотранспорт " са минали механически прегледи, оправени са и климатиците им. Енергоразпределителното сдружение обезпечава 50 дежурни екипа, които ще дават отговор за отстраняването на повреди на територията на общината.

Вече са подписани контракти с компаниите, които ще дават отговор за снегопочистването в града, добави Иванов. По думите му при утежняване на времето във всеки регион би трябвало да работят по най-малко 5 машини. Всички са снабдени с GPS-и, което ще разреши общината да заплаща единствено за действително свършена работа, заключи Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР