В бюджета на Варна липсват амбициозни проекти. За тези, за

...
В бюджета на Варна липсват амбициозни проекти. За тези, за
Коментари Харесай

Портних: Обвинението срещу мен за замърсяването на Варненското езеро е скалъпено

В бюджета на Варна липсват амбициозни планове. За тези, за които Варна получи 100 млн. лв. от страната, финансирането е получено по гледище на, съобщи в студиото на Дарик някогашният кмет и сегашен общински консултант Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на.

„ Три години държавните управления на „ Промяната ” не дадоха стотинка за общински планове. Заради това настоя плановете да бъдат съответно записани, с цел да се спре този парадокс. Три години нито една европейска стратегия не бе отворена, Планът за възобновяване и резистентност също заставам три години на трупчета ”.

Според Портних обвиняването против него за замърсяването на Варненското езеро е скалъпено. 

Той добави, че не е взел участие в строителството и във въвеждането на употреба на тръбата, тъй като тогава не е взел участие в политиката.

Портних изрази подозрение, че сегашният зам.-кмет Диан Иванов ще пази ползите на Община Варна по делата, които той е водил против нея като юрист.

 „ Личният юрист и телохранителят на станаха кметска администрацията. Зам.-кметът по правните въпроси Диан Иванов беше юрист по делата против общината за колите в Морската градина и противозаконните обекти на ресторант „ Хоризонт ”. Кой има вяра, че не знае кой сега е юрист по делото за „ Хоризонт ”?!  Има решение на Върховния съд от 18 декември за възбрана на колите в Морската градина, само че не го извършват, с цел да бранят бизнеса и противозаконните обекти на „ Хоризонт ”. Как Иванов ще се явява по делото за дисциплинарното премахване на някогашния основен проектант Виктор Бузев, с който са другари и преди време двамата потеглиха да влизат в партията на Цветан Цветанов? За легализиране на шатрите на „ Хоризонт ” е осъществена документална машинация, която е дело на Бузев и Иванов. Как Иванов ще отбрани публичния интерес по делото за противозаконните бараки на „ Златни пясъци ”, откакто Бузев се опитваше да узакони схемите, а в листата на ПП-ДБ е човек на сдружението?! “

В право на отговор на твърдението на зам.-кмета Диан Иванов, че повече от 700 забавени преписки са били изнесени от кметския кабинет незабавно след изборите, Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на съобщи, че едната от тези преписки е била за 15-етажна постройка, която не е получила позволение за градеж от предходната администрация, само че в този момент е придвижена:

„ В момента функционалностите на основен проектант се извършват от Лидия Цекова, която е дясна ръка на Бузев, и против чиито непозволени дейности персонално съм пуснал няколко сигнала. Тя издаде позволение за 15-етажна постройка с 20 хиляди кв. м РЗП във квартал „ Владиславово ”, която се води работническо общежитие от апартаментен вид. Говорим за тежки документални измами и евтини трикове за презастрояване ”.

Портних изрази удивление по какъв начин последователите на ПП-ДБ възприемат обединението им с „ Възраждане ” във Варна.

„ В локалните избори се намесиха тежки икономическа фактори, две листи направиха по 10 хиляди гласа и предрешиха избора на Коцев за кмет. Тези хора си избраха освен кмет, само че и съветници. ПП-ДБ имат 8 съветници и с цел да имат болшинство, би трябвало да обслужат ползите на тези, които са ги подкрепили на изборите. На вчерашната сесия „ Да, България ” потеглиха да четат декларация в поддръжка на Украйна в случай, че ръководят дружно с „ Възраждане ”. В София толкоз време не могат да изберат ръководител, а във Варна още на първата сесия се целуна новото болшинство сред ПП-ДБ, „ Алтернативата ” и „ Възраждане ”, които получиха най-вече ръководители на комисии. ПП-ДБ ръководи с „ Възраждане ”, виждаме ги тези ангажименти по време на гласуванията на всяка сесия. Виждаме тежко лицемерие и не знам по какъв начин последователите на ПП-ДБ възприемат това ”, сподели още Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР