В бюджета на Община Варна за 2024 г. ще бъде

...
В бюджета на Община Варна за 2024 г. ще бъде
Коментари Харесай

Ремонтират гребната база във Варна със 100 хиляди лева

В бюджета на Община Варна за 2024 година ще бъде заложена сума от към 100 000 лева за ремонт на гребната база " Сия Нейкова " на брега на Варненското езеро. Това заяви в изявление за Българска национална телевизия заместник-кметът с ресори обучение и спорт Павел Попов. По думите му спортното оборудване от години е в окаяно положение, сумите за ремонт от дълго време са ясни, само че ремонт по този начин и не е почнал.

За близо двата месеца, откогато е в управлението на Община Варна, Попов се е срещнал със положението на спортните бази в града, които са над 20. Поне една трета от тях са в окаяно положение, разяснява той и добави, че децата на Варна и спортните обичаи на града заслужават доста повече.

Решение на проблемите Попов вижда във включването на спортните клубове в оборота на средствата, които базите могат да генерират. По думите му, до момента Община Варна е разходвала към 8 млн. лева годишно за прехрана на спортните уреди, само че те са били главно за покриване на режийни разноски, не и за финансови вложения. 

Павел Попов посочи, че е належащо софтуерно време ремонтът да стартира, защото би трябвало да бъде признат бюджетът на Община Варна. Срокът за приемането на бюджета е през месец февруари. Попов добави, че работата по плана се чака реалистично от пролетта и през есенния сезон към този момент да има очевидно усъвършенстване в положението въз основата.

Гребна база " Сия Нейкова " е ситуирана на повърхност от 17 декара на брега на Варненското езеро в местността " Малка чайка ". Притежава хангари за лодки, закрит гребен басейн, зала за силова подготовка и тренажорна зала. Базата е предопределена за насърчаване на високо спортно майсторство и осъществяване на тренировки по академично гребане. През годините доста олимпийски и международни първенци и медалисти са провели своята подготовка там.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР