В бюджета на НЗОК има 400 млн. лв. повече за

...
В бюджета на НЗОК има 400 млн. лв. повече за
Коментари Харесай

Дариткова спокойна с бюджета на НЗОК - няма да има революционна реформа

В бюджета на НЗОК има 400 млн. лева повече за здравноосигурителни заплащания . Това съобщи в коридорите на Народното събрание след приемането на бюджета на НЗОК Даниела Дариткова от ГЕРБ.

По думите й това дава опция договарянията с БЛС да стартират по тематиката цени, размери на клинични пътеки, цени на дейностите в извънболничната медицина.

Дариткова означи, че този повишен бюджет дава опция промяната да се реализира на равнище експертиза от позиция на съсловните организации.
 Ананиев не се отхвърля от промените и при нереформаторски бюджет
Ананиев не се отхвърля от промените и при нереформаторски бюджет

Старият модел на финансиране остава и през 2020 година

Промяната от в началото импортирания бюджет е в това, че са привидили 6 млн. лева повече за заплащане на извънболнична здравна помощ, 3 млн.лв. повече за профилирана за извънболнична здравна помощ и толкоз още за проучвания в извънболничната здравна помощ, обясни Дариткова.

Тя посочи още, че промяната в опазването на здравето би трябвало да бъде не революционна, а поетапна.

Дариткова е на мнение, че за идната година има една обезпечена резистентност на системата на здравноосигурителните заплащания.
 Депутатите се заеха още веднъж с бюджета на НЗОК
Депутатите се заеха още веднъж с бюджета на НЗОК

Обединените патриоти поддържат бюджета на Касата

Във връзка с намаляването на средствата за лекуване на българите в чужбина , Дариткова разясни, че Министерство на здравеопазването и НЗОК са провели договаряния с непознатите каси. Голяма част от средствата, които са били дължими, към този момент са били изплатени през тази година.

За идната година тези средства са в границите на предстоящите параметри за подобен разход, уточни Дариткова.

Като ръководител на комисията по опазване на здравето тя чака и оферти от управлението на НЗОК за усъвършенстване на механизмите, по които обезпечени български жители попадат за лекуване в непознати заведения. Там има какво да се желае, съобщи тя.
 Възрастова сегрегация видя Българска социалистическа партия в параграф от бюджета на НЗОК
Възрастова сегрегация видя Българска социалистическа партия в параграф от бюджета на НЗОК

Според Дариткова по този начин се продължава лекуването там, където е почнало

За нас е доста значимо да нямаме ексцесивен растеж на разноските за медикаменти , да имаме предвидимост на тези разноски и въпреки това да имаме опция достъпът на българските жители до медикаменти да бъде обезпечен през годината, акцентира Дариткова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР