В Бюджет 2024 има значително увеличение на социалните разходи. Ще

...
В Бюджет 2024 има значително увеличение на социалните разходи. Ще
Коментари Харесай

Денков за Бюджет 2024: Има голямо увеличение на социалните разходи

" В Бюджет 2024 има доста нарастване на обществените разноски. Ще се опитаме той да е обективен за всички ", заяви  пред публицисти министър председателят Николай Денков, съобщи кореспондент на " Фокус "

Според него, причина за митингите е чувството на хората, че има кой да ги чуе, за разлика отпреди.

" Последните бюджети редовно доста покачват обществените разноски или вложения. Аз бих ги нарекъл вложения в хора. Така че по-скоро аргументите за митинги почват да стават чувството на хората, че има кой да ги чуе, тъй като до момента и да протестираш, и да не протестираш, имахме постна пица доста години наред ", сподели Денков.

" Така че, обикновено е да има митинги. Чуваме ги всичките. Аз получавам и писма, и срещи върша с другите общности. Разбира се, един бюджет има своите благоприятни условия, тъй че ще се опитаме да бъде допустимо най-справедлив за всички ", добави министър председателят.

Денков е безапелационен, че мястото на Паметника на Съветската войска е в музея на Социалистическото изкуство. 

" Това е окупационен монумент и няма никакво място в центъра на София, нито пък някаква културна стойност. Той просто демонстрира по какъв начин страната ни е била завладяна със съсипването на демокрацията и окупирането на властта от един тоталитарен режим, добави министър председателят.

По отношение на измененията в Конституцията той съобщи, че са нужни, с цел да се подсигурява върховенството на закона. 

" Тези промени са се дали своят вот на най-високо равнище като Венецианската комисия и Европейската комисия. Четох интервютата през вчерашния ден от страна на Има Такъв Народ и считам, че тези хора са задействани единствено да пречат ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР