В бюджет 2021 г. са заложени една 300 млн. лв.

...
В бюджет 2021 г. са заложени една 300 млн. лв.
Коментари Харесай

Агоп Каспарян: В тези времена едни печелят, а други изнемогват

В бюджет 2021 година са заложени една 300 млн. лева за мярката " 60 на 40 ". В тези времена едни печелят, а други изнемогват. 
Това съобщи в предаването икономистът от институт " Рего ",. Той разяснява финансовите параметри на бюджет 2021 година, както и отраженията на върху дребния и междинния бизнес у нас.
Липсват ограничения, политики и хрумвания за разнообразни принадлежности, които биха могли да оказват помощ на частния бизнес - точно тъй като той е най-губещ и най-засегнат. Това в бюджет 2021 година не се вижда, означи Каспарян.
По отношение на затварянето на нощните заведения в София и Благоевград поради разпространяването на COVID-19, Агоп Каспарян разяснява, че това значи нула лв. доход и значителен разход. Вижте, има бизнеси, които са наранени, има бизнеси, които просперират и незабавно ви давам за образец производителите на маски и дезинфектанти, уточни Каспарян. 
Той стартира концепцията за прогресивно данъчно облагане, тъй като " в тези времена едни печелят, а други изнемогват. Тези, които печелят сега, те би трябвало да бъдат мотор и да пернат стопанската система за сметка на тези, които не могат да получат ", сподели финансовият специалист.
По думите му за бюджет 2021 не може да се приказва като за уравновесен. Агоп Каспарян посочи, че приходи е изгубил частният бизнес. " И какво виждаме от проекторазбивката за бюджета, виждаме, че точно там е най-малката сума, която ще бъде отредена за бизнеса. Говорим за едни ограничения и разпределяне на пари на калпак. Това са ограничения, свързани с това да минат изборите - да купим пенсионерите, да купим държавните чиновници ", означи икономистът.
Целия диалог с Агоп Каспарян гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР