В бюджет 2019 има някакви стъпки напред, но той е

...
В бюджет 2019 има някакви стъпки напред, но той е
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Бюджет 2019 има някакви стъпки напред, но е базиран на същата философия

В бюджет 2019 има някакви стъпки напред, само че той е основан на същата философия, с която са правени и другите бюджети, единствено че в кутийките има заложени други цифри. Това съобщи президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Припомняме, че министър председателят Бойко Борисов дефинира бюджета за 2019 година като един от най-амбициозните, които са правени от началото на прехода. Министерският съвет одобри държавния бюджет на изключително съвещание в неделя. До края на месеца планът би трябвало да влезе в Народното събрание.

Манолев изясни, че остатъците се получават, като се залагат занижени доходи и към тях се равняват разноските в някакво съответствие, а тази година то е 35%, което е извънредно ниско. По неговите думи това е политика, която се следва към бюджетите от към 1997 година. Той добави още, че бюджетни остатъци се образуват и от неосъществени разноски, тъй че с тези неща не трябва да се хвали някой. По неговите думи няма смяна в политиката, продължава минималният приход да се полза с налози, не престават най-бедните хора в България да заплащат за всичко.

Относно плануваните промени в Законите за хора с увреждания президентът на КТ "Подкрепа " разяснява, че средствата са се появили, с цел да обезпечат финансово самите закони, само че това не е решение на въпроса. Според него, каквито и средства да бъдат отпуснати, в никакъв случай няма да бъдат задоволителни.

Димитър Манолев разяснява и отделените 490 млн. лв. за промени в опазването на здравето. "Там би трябвало да се премислят връзките към метода, по който се финансира опазването на здравето, лечебните заведения, клиничните пътеки. Оказва се, че системата, каквато е в този момент, не работи ", разяснява Манолов.

Той показа, че Българска социалистическа партия не са се срещали със синдикатите, с цел да им показват основания от тях различен бюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР