В Бургаско са започнали пожари в 10 населени места през

...
В Бургаско са започнали пожари в 10 населени места през
Коментари Харесай

ПОЖАРИ В БУРГАСКО: Горят 10 населени места

В Бургаско са почнали пожари в 10 обитаеми места през миналата нощ.

По информация на полицията поради високите температури и мощния вятър е почнало приближаване на жици от електропроводите и излизането на искри, които предизвикали разнообразни огнища.

Пламъците са били първо в Карнобатска община, като е имало сигнали от селата Венец, Добриново, Грозден, Церковски, Съединение, Завет и Бероново. На място са били ориентирани 3 екипа на пожарната в Карнобат, спомагателен екипи от Бургас, два от Айтос и още един от Средец.

Съобщава се, че огънят в Церковски е обхванал селскостопански двор, а в село Венец са изпепелени необитаеми къщи.

Пожари тази нощ е имало край Айтос и бургаските квартали “Черно море” и “Рудник”. За локализиране на огнената буря в двата бургаски квартала е включен целия свободен състав на първа и втора противопожарни служби - Бургас - общо 11 противопожарни коли и три леки автомобила, 2 екипа с противопожарни коли от Поморие, чиновници от община Бургас с две водоноски и голям брой доброволци.

Огънят засегнал близо 1000 дка. от територията към Изворище и почти същата повърхност към квартали “Черно море” и “Рудник”.

Към момента огнищата са локализирани, като няма разгръщане или заплаха от ново запалване, предава Българска национална телевизия. Нанесени са материални вреди главно в ниска растителност и шубраци, дървени бараки и една - две необитаеми къщи на територията на Изворище. Два противопожарни екипа от Бургас са командировани за гасене на пожари в хасковска област - Любимец и с. Тополово.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР