В бургаската община Камено днес е ден на траур в

...
В бургаската община Камено днес е ден на траур в
Коментари Харесай

След наводнението: Ден на траур в община Камено

В бургаската община Камено през днешния ден е ден на печал в памет на жертвите от вчерашното наводняване. Трима души починаха при бедствието, една жена продължава да се търси, а доста други са евакуирани, защото домовете им са съществено потърпевши от стихията.

Камено

Най-много вреди има в селата Равнец и бургаските квартали Горно и Долно Езерово. Тежко е ситуацията и в селата Черни връх, Полски извор и Ливада. Тепърва следва разказване на вредите.

През цялата нощ жандармерията охранява наводнените села. Дежурят и аварийно-спасителни екипи, които при потребност да окажат помощ на локалните хора. Денонощно се следи и положението на проблематичните язовири в региона. 7 каскадни водоема са със скъсани стени. Специалистите настояват, че те не могат да основат огромна приливна вълна, само че дружно с изобилните превалявания са основали предпоставки за случилото се.

На места водната буря е стигала повече от метър. В село Ливада две дами са се разминали на косъм от нещастието, а домовете им са затрупани с тиня. Тази нощ те бяха приютени в постройката на общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР