В бургаската галерия „AtelieR“ ще бъде представена самостоятелна изложба живопис

...
В бургаската галерия „AtelieR“ ще бъде представена самостоятелна изложба живопис
Коментари Харесай

Самостоятелна изложба на Василка Монева ще бъде представена в Бургас

В бургаската изложба „AtelieR“ ще бъде показана независима галерия живопис на популярната художничка Василка Монева.

Родената в Русе, където живее и работи и в този момент, художничката се превъръща в един от най-изявените представители на Русенската живописна школа и на актуалното българско изкуство. Експозицията ще бъде открита на следващия ден, 15 юни от 18.00 часа.

Изложбата демонстрира присъщите за Монева тематики и сюжети като: градски интериори, изгледи от морето, натюрморти и други.

Василка Иванова Монева е родена на 14 март 1945 година в Русе. През 1963-1966 година учи аранжорство в Техникума за художествени занаяти в София. Една година работи като куклоконструктор в Русенския куклен спектакъл. От 1967 година датира дейното й творчество в групата на русенските художници. През 1971 година е призната за член на Съюза на българските художници.

Специализира в Cité Internationale des Arts през 1977 година Автор на редица независими изложения в България, Германия, Унгария. Показва още в Париж, Ню Йорк, Берлин, Будапеща, Пекин, Атина, Москва, Рига, Братислава, Букурещ, Мадрид, Барселона, Токио, Потсдам, Виши, Кьолн, Баден. Носителка на премиите: „Русе“ (2005) и огромната премия от Биеналето на дребните форми, Плевен (2004), премия за живопис на Алианс България (2008), “Златен век“ (2012) и премия на биенале “Приятели на морето“ (2012).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР