В Бургаска област днес е обявен Ден на траур в

...
В Бургаска област днес е обявен Ден на траур в
Коментари Харесай

Ден на траур в Бургас за загиналите полицаи

В Бургаска област през днешния ден е разгласен Ден на печал в памет на двамата служители на реда, починали през вчерашния ден при тежкия случай с рейс с мигранти в Бургас.

В памет на починалите националните и общински флагове на територията на региона ще бъдат свалени на половина. Отменени са всички обществени тържества, фестивали и концерти.

Днес в 13 часа чиновниците на Министерство на вътрешните работи в цялата страна ще почетат с едноминутно безмълвие паметта на починалите си сътрудници.

Двамата чиновници на Първо районно ръководство към МВР-Бургас - Йордан Илиев, старши служител на реда в бранш " Охранителна полиция " и Атанас Градев, пълководец на поделение в бранш " Охранителна полиция " - починаха през вчерашния ден рано сутринта при осъществяване на служебния си дълг.

Трагичният случай стана, когато рейс с мигранти блъсна патрулка в Бургас след гонка.

Бусът е бил преследван в продължение на 25 километра. Шофьорът не е спрял на два поста на " Гранична полиция ". В Бургас в преследването се присъединили и полицейски патрули.
Полицейският автомобил е препречил пътя на рейса, който обаче го е премазал.
От удара двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи са починали.

Поклонението пред тленните им остатъци ще е в Траурната зала на бургаските гробища от 13 часа. Очаква се на поклонението да участва министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Загиналите полицейски чиновници ще бъдат изпратени с почести.

Йордан Илиев е бил в системата на Министерство на вътрешните работи седем години. Награждаван е неведнъж от министъра на вътрешните работи и от директните си началници за реализирани професионални резултати.
За потвърдени опит, познания и резултати в работата Атанас Градев е награждаван неведнъж от министъра на вътрешните работи, от шефа на ОД на МВР-Бургас и от директните си ръководители. Имал е 18 години стаж в системата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР