В Бургаска област 1506 деца и младежи на възраст между

...
В Бургаска област 1506 деца и младежи на възраст между
Коментари Харесай

В Бургаска област 1506 деца не ходят на училище

В Бургаска област 1506 деца и младежи на възраст сред 6 и 15 години не вървят на учебно заведение. Сред главните аргументи да преустановят образователния развой са ниски приходи и неприятен витален стандарт на фамилиите, част от децата в юношеска възраст са почнали работа с цел да подкрепят фамилния бюджет, липса на превоз, ранните бракове и други.

Това заяви заместник-областният шеф Севдалина Турманова. Тя осведоми, че 59 екипа от учители, обществени служащи, служители на реда, общински чиновници са посетили фамилиите на отпадналите от учебно заведение деца. Предстои до няколко дни да стане ясно какъв брой от тези 1506 деца са върнати в класните стаи след извършените срещи.

Със сигурност не е елементарно, има адреси, на които екипите се връщат по няколко пъти, има разногласия, изисква се огромно самообладание, работа отвън работно време, само че има смисъл, сподели Турманова. Тя разясни, че задачата на визитите по домовете е да се открият аргументите довели до преустановяване на просветителна активност при децата и младежите, както и предприемане на взаимни дейности със фамилиите им за връщането им в учебна среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР