В Бургас започна делото за каналджийство срещу тримата сирийски граждани,

...
В Бургас започна делото за каналджийство срещу тримата сирийски граждани,
Коментари Харесай

Адвокатите на каналджиите от Бургас поискаха споразумение с Прокуратурата, обвинението им отказа

В Бургас стартира делото за каналджийство против тримата сирийски жители, предизвикали злополуката с рейс с 47 мигранти предходната година. При конфликта с патрулка починаха двама служители на реда.
Прочетете още
Обвиненията, които се преглеждат, са за незаконно подпомагане на мигранти, рисково шофиране, неподчинение на полицейски чиновници и фалшиви регистрационни табели на рейса.

В хода на досъдебното произвеждане бяха назначени голям брой експертизи. Най-трудно беше установяването на самоличността и действителната възраст на причинителите, което докара до нужда от международно съдействие. 

По време на делото юристите на тримата арестувани желаеха съглашение с прокуратурата или скъсен правосъден развой, с цел да бъде понижено наказването им. Обвинението отхвърли настояването. Оттам желаеха 4 години и 6 месеца затвор за Омар, 1 година и 8 месеца за Ахмед и 4 години и 2 месеца за Абдулах.

Омар Аднан, за който обвиняването откри, че е пълновръстен, през днешния ден в правосъдна зала още веднъж твърдеше, че е на 16 години. По думите му е роден на 21 март 2007 г. В хода на процеса обаче одобри мнението на Прокуратурата, че е роден през 2004 г. като изискване процесът да завърши по съкратената процедура.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР