В Бургас утре ще се проведе Богоявленският ритуал за спасяването

...
В Бургас утре ще се проведе Богоявленският ритуал за спасяването
Коментари Харесай

В Бургас ще се проведе Богоявленският ритуал за спасяването на Светия кръст

В Бургас на следващия ден ще се организира Богоявленският обред за спасяването на Светия кръст. Кръстът ще бъде хвърлен от моста на централния плаж в града. До крайбрежната алея няма да бъдат допускани жители, с изключение на участниците в ритуала. Това оповестиха от пресслужбата на общината.

Записването на участниците ще е на следващия ден от 10.00 до 11.45 часа на площадката пред моста. Там ще бъде осъществен и наложителният медицински обзор. Самите участници също ще би трябвало да съблюдават противоепидемични ограничения. Предвижда се кръстът да бъде хвърлен към 12.00 часа.

Богоявленския празник ще стартира в Бургас с литургия в катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий ". Ще бъдат осветени бойните флагове, а за здравето на бойците от гарнизон Бургас ще бъде отслужен водосвет.

Ритуалът ще бъде извършен при лимитирано наличие на военнослужещи. Заради епидемията няма да има обичайното литийно шествие.

На 6 януари ще бъде открита в града обща галерия на тримата именици - художниците Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов. Тя ще е в галерията "Богориди ". Не се планува публично разкриване, посетителите ще могат да прегледат творбите от 13.00 часа до 18.00 часа. Експозицията ще остане до края на януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР