В Бургас тече проверка на човек в общината, който според

...
В Бургас тече проверка на човек в общината, който според
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Разследват общинар в Бургас за връзки с Митьо Очите

В Бургас тече инспекция на човек в общината, който съгласно оперативната информация, е помагал на Димитър Желязков с противозаконни дейности, свързани с хотелиерския бизнес на Митьо Очите. Lupa.bg научи, че инспекцията е почнала в София, като от основание за сигурност работата се пази в оперативна загадка от ченгетата в Бургас.

По наша информация става дума за хотел, който Митьо Оичте е трябвало да загуби поради невърнат заем. Въпросният чиновник съдействал по този начин, че нещата да се потулят. Става дума за спекулация с офшорни компании, с които крими героят съумява да избегне строгостта на закона.

Криминалистите настояват пред Lupa.bg, че несебърският наркобос е почнал да влага парите от дрога и проституция в законен бизнес, посредством който предлага жилища по морето.

Медията ни разбра, че точно поради проблемите със заемите у нас, за миг Димитър Желязков изкарва този бизнес и отвън границите на родината.

Димитър Желязков се води притежател на малък бизнес, в който няма и мотив от милионите, превъртани през офшорките. Чрез компанията му " Агро Стил 2005 " той разполага със стотици декари ниви в села край Бургас. Дружеството даже завоюва план на фонд „ Земеделие “ за засаждане на голям лозов масив, чиято продукция ще се отглежда биологично. Добитото органично грозде след това би трябвало да се изнася в Западна Европа.
Реално обаче най-огромните вложения на Митьо Очите са в туризма.

Делото против проведената незаконна група на Димитър Желязков - Митьо Очите, което се трансферира сред съдилищата в София и Бургас към този момент година и половина след закриването на спецсъда, би трябвало да се гледа от Софийски градски съд (СГП).

Според обвинителния акт Митьо Очите е управлявал група, изнудвала таксиметрови водачи и погребални сътрудници посредством закани и палежи на офиси и имущества. Освен това бандата е държала и част от разпространяването на опиати по Южното Черноморие. За същото закононарушение Очите и 16 негови приятели признаха виновност в далечната 2008 година и излежаха присъди по съглашение.

Обвинението за новата тайфа е, че е работила от януари 2013 година до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг. Подсъдими по делото, наред с Очите, са щерка му Станислава, Карен Ованисян, Йордан Въчев, Иван Найденов, Иван Пишиев, Калоян Колев, Радослав Николов, Венцислав Христов, Андрей Андреев, Пейко Янков и Пламен Петков. През лятото на 2018 година, когато полицията задържа множеството от членовете на групата, Митьо Очите се оказа в Турция и по искане на нашите управляващи бе екстрадиран.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР