В Бургас и Созопол ще се броят повторно бюлетини за

...
В Бургас и Созопол ще се броят повторно бюлетини за
Коментари Харесай

В Бургас и Созопол ще се броят повторно бюлетини за избор на съветници

В Бургас и Созопол ще се броят наново бюлетини за общински съветници. Това постанови А дминистративният съд в Бургас.

И в двете морски общини се апелира изборът на общински съветници . В Бургас наново ще бъдат преброени 60 000 бюлетини. Жалбата е на водача на Партия „ Средна европейска класа ” Константин Бачийски. От политическата групировка вкараха едвам трима общински съветници в локалния парламент.
„ В тази секция, в която гласувах се убедих персонално по какъв начин гласове на СЕК бяха преброени като бюлетини на ГЕРБ. Можете ли да си визиите, в случай че се мултиплицират тези неточности във всяка една от секция. Моето разбиране е, че най-вероятно ще имаме още един консултант, в случай че се преброят тези бюлетини още веднъж ”, съобщи Бачийски.

„ Очакваме да бъде конкретизирано какво тъкмо ще се брои, защото досега имаме единствено искане от СЕК да се търсят техни действителни гласове, които са попаднали в недействителни.

От нас ще има искане следователно да се прегледат и гласовете на другите партии , което значи, че ще се преразгледа изцяло целият избор ”, съобщи Фани Семерджиева- ръководител на ОИК-Бургас.
 БГНЕС
От Общинската изборна комисия дефинираха случая като невиждан . Поръчката ще се разпореди на три движимости лица. „ Този метод на наново броене на бюлетините, без съответно нарушаване, за което ние да сме били сигнализирани или да е отразено в протокола, е нечувано.

Това значи, че секционните изборни комисии да си взимат чувалите с бюлетини и да си ги носят съдът да ги брои ”, разяснява още Семерджиева. Повторно преброяване на бюлетините ще има и в Созопол. Изборът на общински съветници е нападнат в съда от ГЕРБ и Има Такъв Народ.
 БГНЕС
„ Ще настояваме за обзор на повече секции. Лично аз ще подкрепям мнение да се отворят всички. Принципно се позволяват обичайни неточности да се регистрират бюлетини за действителни в интерес на един претендент, а те са недействителни и назад. Точно затова се постанова и правосъдният надзор “ , съобщи юрист Богдан Богданов

В Созопол 5 мандата завоюваха ГЕРБ, а 3 - ИТН. Мнозинство в локалния парламент имат общинските съветници от Българска социалистическа партия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР