В Бургас днес почитат паметта на Ваня Костова. През целия

...
В Бургас днес почитат паметта на Ваня Костова. През целия
Коментари Харесай

В Бургас почитат паметта на Ваня Костова с нейни песни и цветя

В Бургас през днешния ден почитат паметта на Ваня Костова. През целия ден от всички културни институции в града ще звучат нейните песни. Точно в 12,00 часа беше включено външно озвучаване при експоцентър " Флора ", постройката на Общината, Културния дом на нефтохимика, Морското казино и Младежкия културен център.

Под признака на града - часовникът, пък бе завършен специфичен ъгъл, където всеки може да остави цвете за звездата на българската сцена, и доста бургазлии пристигнаха да го създадат.

 Мими Иванова и Развигор Попов за Ваня Костова: Тя беше една огромна душа Виж още

Костова си отиде ненадейно през вчерашния ден, малко откакто навърши 64 година По неофициална информация на " 24 часа " тя е издъхнала от инфаркт, като е допустимо той да резултат от пост коронавирус синдром - тя изкарала ковид при започване на предишния месец. На рождения си ден - 18 април, певицата се чувствала по-добре.

Преди седмица във Велико Търново Ваня Костова изнесе последния си концерт, а на 1 август в Летния спектакъл в Бургас незабравимите ѝ песни ще бъдат изпети в нейна памет.

" Ваня би трябвало да бъде запомнена с метода, по който интерпретираше, тя не танцуваше на сцената, не бродеше наляво-надясно. Тя стоеше на едно място и вълнуваше хората с гласа си не с придвижванията си. Гласът ѝ беше даже метафизичен, бездънен, неосъществим глас. Публиката ѝ вярваше и пееше с нея ", сподели композиторът Стефан Диомов.

„ Ваня беше и надълбоко вярваща, имам вяра че в този момент е на по-добро място, сигурно ще остане празнина “, добави Теодор Шишманов от „ Тоника Сухопътни войски ".

" Угасна една ярка звезда - нашата Ваня Костова. Нямаше и няма да има друга като нея. Щастие е за нас, че животът и кариерата я свързаха толкоз мощно с Бургас. Тъжно е и ще ми липсва, както и на всички бургазлии. Но никой не може да ни отнеме нейните песни! ", съобщи пък кметът на Бургас Димитър Николов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР