В Бургас 14 са арестувани за купуване на гласове. Операцията

...
В Бургас 14 са арестувани за купуване на гласове. Операцията
Коментари Харесай

В Бургас 14 са арестувани за купуване на гласове

В Бургас 14 са задържани за пазаруване на гласове. Операцията се организира на територията на Бургас, Руен и Сунгунларе.

По информация на локални медии сега униформените правят арести в квартал Горно Езерово.

„ Получен е сигнали за пазаруване на гласове за локалните избори. До момента са арестувани 14 лица и са формирани 7 досъдебни произвеждане. Операцията не е кампанийна и ще продължи до вота “, заяви комисар Марин Димитров-началник отдел “Охранителна полиция “ към ОДМВР Бургас.

В Бургас 14 са задържани за пазаруване на гласове. Образувани са седем досъдебни производства.

Варна

Преди седмица Министерство на вътрешните работи извърши сходна акция и във Варна. Обиски се направиха в цялата област. Само на един от адресите има петима арестувани. Те са упрекнати с изключение на за нарушение на политическите права на жителите, а също и за разпространяване на опиати.

В  провадийско село е задържан още един човек за пазаруване на гласове.
В Министерство на вътрешните работи към този момент има стотици сигнали

Почти 150 сигнала за пазаруване на гласове в Министерство на вътрешните работи. Това е информацията сега в министерството, сподели отрасловият министър Калин Стоянов.

Има сигнали за пазаруване на гласове освен на откритата телефонна линия, а и оперативни данни.

“До момента сигналите са 147, като 82 от тях са във връзка с пазаруване на гласове, към 50 има за нарушавания на изборното законодателство, също по този начин има и за корпоративен избор ”. Това Калин Стоянов.

Успоредно с това имаме формирани досега 10 досъдебни производства. Характерното в тази ситуация е, че по едно от тях – в област Ямбол се работи, в изискванията на бързо произвеждане, сподели Стоянов.

Вътрешният министър сподели, че има и арестувани. По отношение на случая с задържания за пазаруване на гласове шеф на Дирекция „ Местни налози и такси ” в Несебър, Стоянов уточни, че материалите са докладвани и следва да бъде повдигнато обвиняване.

Имаме информация, че са забъркани и други лица, надлежно и осъществени и други, най-вече корупционни нарушавания, сподели той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР