В Булгартрансгаз не е постъпвала информация от Газпром за евентуално

...
В Булгартрансгаз не е постъпвала информация от Газпром за евентуално
Коментари Харесай

Няма спиране по Турски поток

В Булгартрансгаз не е постъпвала информация от Газпром за вероятно прекъсване на подаването на газ и евентуални проблеми с доставките по Турски поток, оповестиха от Министерството на енергетиката. Коментарът е във връзка на информацията, че Русия не може да поддържа износа на синьо гориво по трасето поради наложените ѝ западни наказания. Количествата на входната точка в България Странджа 2/Малочлар постъпват съгласно авансово декларираните количества, прецизираха от ведомството.

Относно риска от загуба на директните такси, които България получава от продължението на Турски поток, от Булгартрансгаз  обявиха, че те " се генерират въз основата на запазен потенциал на българската газопреносна мрежа ".

Напомняме, че казусът с действието на Турски поток е обвързван с това, че нидерландското поделение на съветската държавната Газпром - South Stream Transport B.V., което е отговорно за оперирането на газопровода, загуби лиценза си след 17 септември т.г.

В писмо, изпратено до мениджърите на компанията от нейния началник Олег Аксютин, се разпорежда всички действия да бъдат неотложно прекъснати. Включително и диалозите с всички западни снабдители.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР