В Букурещ тази вечер се провежда третата лидерска среща в

...
В Букурещ тази вечер се провежда третата лидерска среща в
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Германия ще даде решителен тласък за разширяването на ЕС

В Букурещ довечера се организира третата лидерска среща в границите на Съвета за съдействие на високо ниво сред България, Румъния, Сърбия и Гърция.

Сред главните тематики са инфраструктурни планове в подтекста на свързаността на Балканите, сигурността и стабилността в района и поддръжката за евроинтеграцията на страните от Западните Балкани.

Премиерът на Румъния Виорика Дънчила, която е хазаин на четиристранната среща, акцентира, че Сърбия е фактор за непоклатимост на Балканите.

От своя страна, сръбският президент Александър Вучич благодари на България и Румъния за поддръжката по пътя към Европа.

Българският министър председател Бойко Борисов е уверен, че макар запасите на Франция, Германия ще даде съдбоносен подтик за разширението на Европейски Съюз на Балканите:

„ Да, президентът Макрон приказва за кохезионната политика, за промени в Европейски Съюз, само че аз съм уверен, че канцлерът Меркел ще помогне доста, с цел да пернат Балканите напред. Защото всички си дават ясна сметка, че Балканите могат да бъдат проспериращо и положително място за живеене и в това време – с един арест или едно ликвидиране да експлодира или Косово, или Босна и Херцеговина “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР