В Букурещ стотици таксиметрови шофьори се събраха с колите си

...
В Букурещ стотици таксиметрови шофьори се събраха с колите си
Коментари Харесай

Румънските таксиметрови шофьори излязоха на масов протест и планират гладна стачка

В Букурещ стотици таксиметрови водачи се събраха с колите си на митинг с искане за договаряния с държавното управление за решение на проблемите им, съобщава  Digi24 .

Таксиметровите водачи се събраха на " Площада на Конституцията " и " Площада на успеха ", а ръководителят на асоциация ANPOTRT Ремус Неделку е декларирал, че митингът ще бъде неопределен и водачите афишират гладна стачка.

Според прессъобщение от Националната конфедерация на профсъюзите, митингът има за цел да притегли вниманието на румънското държавно управление във връзка с множеството претенции, подадени през последните седем месеца, в опит да се промени Закон 204/2019 (OG49/2019), който урежда различния превоз ( " Юбер ", " Болт " и други приложения за споделено пътуване).

" Ще останем тук, до момента в който министър-председателят (Марчел Чолаку) излезе при водачите и изясни за какво няма да издаде заповед, която да балансира разликата в цената сред такситата и различния превоз “, е коментирал Неделку.

След първите известия на таксиметровите водачи за стачка, държавното управление е поискало месец за обсъждане на измененията в законодателството, за които таксиметровите водачи упорстват. 

Руминските водачи, които стачкуват от 26 февруари, желаят увеличение на оптималната възраст на таксиметровите коли от 10 на 15 години, унищожаване на по този начин наречената динамична цена за " Юбер " и " Болт " и идентични налози и такси за компаниите и лицата, които дават услуги за споделено пътешестване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР