В БСП станаха много сериозни промени. Имаме един изключително млад

...
В БСП станаха много сериозни промени. Имаме един изключително млад
Коментари Харесай

Явор Божанков: Картината с умиращите хора по стълбите на болниците говори за нуждата от огромна промяна

„ В Българска социалистическа партия станаха доста съществени промени. Имаме един извънредно млад екип от експерти. Наследството на ГЕРБ ще бъде тежко, само че Българска социалистическа партия може да се оправи с тази задача “, съобщи националният представител от парламентарната група на “БСП за България ” Явор Божанков в съботния сутришен блок на Българска национална телевизия.
Божанков посочи, че Българска социалистическа партия има опция във всеки един аспект и напомни, че още при започване на здравната рецесия левицата е предложила всеобщо тестване на популацията, обособени лечебни заведения за коронавирус и е предизвестила за икономическите последствия от рецесията, само че държавното управление не е взело никакви ограничения.

“Вместо това сред първата и втората вълна осем месеца ръководещите се занимават с това да одобряват лобистки закони за застрояване на Черноморието, 200% увеличение на лихвите за бързи заеми, увеличение на изключителния труд и приемане на закон за трюфелите “, разясни социалистът.

Той не спести в ефир и обстоятелството, че при ръководството на Борисов до момента в който всеобщо хората стават по-бедни и понасят удара на рецесията, други стават непристойно богати”.

Божанков уточни: „ Хората не имат вяра на индивида, който в разгара на здравната рецесия натовари в джипката здравния министър и шефа на “Пирогов” и за малко не ги блъсна в мантинелата “.

По време на присъединяване си в предаването “Денят стартира с Георги Любенов” Божанков показа своето пояснение за държанието на премиера: „ Борисов е покорен от личното си его. България има път напред само без Борисов. Премиерът е привършен душевен, политически и физически. Той не можа да се оправи с рецесията, по тази причина избяга от отговорност и трансферира отговорността на другите”.

Депутатът от левицата акцентира, че в случай че държавното управление бе подало оставка по настояването на Българска социалистическа партия през лятото, в този момент нямаше да имаме дружно с пандемията и избори в тази сложна обстановка.

“Никога не съм вярвал, че в 21-ви век ще забележим хора да умират пред болничното заведение и по стълбите. Това приказва за потребност от голяма смяна, която може да стартира, в случай че хората гласоподават и дадат своя вот”, безапелационен бе Явор Божанков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР