„В БСП не наказваме за различно за различно мнение за

...
„В БСП не наказваме за различно за различно мнение за
Коментари Харесай

Александър Симов: ГЕРБ имат всички възможности да махнат Жаблянов

„ В Българска социалистическа партия не наказваме за друго за друго мнение за изразена персонална позиция, каквато и да е тя. За сходно нещо няма по какъв начин Жаблянов да получи наказване, защото това значи да нарушим всички правила, върху които се гради Българска социалистическа партия, а главният от тях е вътрешнопартийната демокрация”.

Така разяснява в студиото на „ Здравей, България” по NOVA депутатът от левицата Александър Симов проблема със зам.-председателят на Народното събрание и негов съпартиец Валери Жаблянов.

Жаблянов призна: Има разделяне в Българска социалистическа партия и неодобрение против Нинова

Жаблянов: Борисов не прави разлика сред страна и компания!

Неговата оставка като зам.-председател на Народното събрание през вчерашния ден беше поискана от ГЕРБ поради думите, че „ Народния съд “ е бил „ належащо и неизбежно правораздаване “. Днес стартира събиране на подписи, с цел да бъде импортиран въпросът за оставката за гласоподаване.

„ Трябва да бъдем реалисти, ГЕРБ имат всички благоприятни условия да махнат Валери Жаблянов и най-вероятно тъкмо това ще се случи”, добави Александър Симов. „ Моята позиция, която ще защитя, е че не би трябвало да предлагаме никого на негово място”.

„ Народният съд има едно определение и то е престъпление”, разяснява от своя страна депутатът от гражданската листа на ГЕРБ Спас Гърневски.

„ Цели 10 месеца тематиката пред ръководещото болшинство е развиването на България. Цели 10 месеца Българска социалистическа партия е почнала с подправени вести, с измислени тематики. Какви ли не тематики минаха през тези 10 месеца с една единствена тематика - да дестабилизират страната, да попречат на европейското председателство”, счита Гърневски.

Той уточни, че при най-малкото подозрение, не се чакат доказателства, а хората в ГЕРБ се отстраняват.

Гърневски цитира доцент доктор Даниел Вачков, шеф на Института за исторически проучвания в Българска академия на науките, че „ в България в никакъв случай не е имало фашизъм”. Гърневски изиска Българска социалистическа партия да се извини за комунизма.

За още настоящи вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР