В Брюксел започна извънредната среща на министрите на енергетиката от

...
В Брюксел започна извънредната среща на министрите на енергетиката от
Коментари Харесай

ЕК: Спирането на руския газ до България и Полша е опит за разделение на ЕС

В Брюксел стартира изключителната среща на министрите на енергетиката от евроблока

Европейската комисия счита, че прекратяването на доставките на съветски газ за България и Полша и настояването на Русия да заплаща в рубли за газ е "опит за разделяне на Европейски Съюз ", и приканва за взаимност и единение в общността.

Европейският комисар по въпросите на енергетиката Кадри Симсон съобщи това при идването си на срещата на министрите на енергетиката на Европейски Съюз през днешния ден.

"Решението за преустановяване на доставките на съветски газ за България и Полша кара Европейска комисия да счита Русия за обезсърчителен снабдител. Искането на Русия за заплащане в рубли е опит за разделяне на Европейски Съюз, ние би трябвало да отговорим с единение и взаимност ", съобщи Симсон, представена от БГНЕС.

Тя също по този начин добави, че Европейската комисия не разполага с информация за това кои страни и компании от Европейски Съюз са подготвени да заплащат в рубли за газ.

"Европейската комисия не разполага с информация за страни или частни компании, които желаят да заплащат в рубли ", съобщи Симсон, помолена да разяснява информацията в европейските медии, че компании от 10 страни в Европейски Съюз към този момент са разкрили рублеви сметки в "Газпромбанк ", с цел да заплащат за съветския газ в рубли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР