В Брюксел ще направя сърбите луди, закани се евродепутатът Ангел

...
В Брюксел ще направя сърбите луди, закани се евродепутатът Ангел
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: В Брюксел ще направя сърбите луди заради Босилеград

В Брюксел ще направя сърбите луди , закани се евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването „ Тази заран “ по bTV след случая с ареста на български медици в Босилеград.

В петък наши лекари бяха арестувани от сръбските управляващи поради медицински прегледи, които правиха в Босилеград по покана на локално сдружение.

„ Няма по какъв начин този път да мине номерът с тяхната лицемерна политика – да играят на две сватби и да тъкат на два стана – пред Брюксел да имат една физиономия, а при българите да имат друга. Те ще се научат, че ще съблюдават всички европейски правила , в случай че желаят да бъдат част от Европейския съюз “, съобщи Джамбазки

Той уточни, че ще уведоми Европейската комисия, ръководителя ѝ и комисаря по разширението. „ Това сигурно ще влезе в отчета за уголемение следващата година “, добави той.

„ Арестувани лекари, които правят филантропична задача – това е скандал, какъвто няма да видите в Африка даже “, възмути се гостът.

Според него това, че не са спазени всички правила са номера, счита той.

„ В Босилеград няма здравна работа, има една кошара, която назовават здравна работа, и в нея няма да намерите доктор – сподели още евродепутатът. – Тези хора са оставени, с цел да бъдат изгонени от там, те са оставени да отмрат, да отживеят. Това е политика на денационализация от страна на сръбската страна, това е политика на етническо пречистване 97 години “.

Джамбазки уточни, че регионалният център – Враня, е на 70 км и е през две планини – Власина и Бесна Кобила, „ като Бесна Кобила е близо 2000 м и през зимата е затворена непрестанно – от края на ноември до април не се минава. Няма родилен дом, няма здравна работа, сърбите – локалната и централната власт, ги притискат да изоставен района и да го обезбългарят “.

Гостът уточни и че жителите на този регион нямат потребност от български паспорти, с цел да могат да се лекуват в Кюстендил, който е на 30 км, както и че българската страна провежда прегледи във ВМА. „ Но това отново са 137 – 140 км. Сега си го представете – възрастни, заболели хора, кални пътища... “

Помолен да разяснява настояването на Лютви Метан за признание на турско малцинство у нас, Джамбазки сподели: „ Местан може да желае доста неща, най-много пред Гьокче (турският дипломат Сюлейман Гьокче, бел. ред.) и турското посолство “. „ Поведението му доста припомня на ехтене от държанието на Ердоган (турския президент Реджеп Тайип Ердога, бел. ред.).

В България няма национални малцинства . В България има самостоятелни права, персонални – всеки може да се усеща какъвто си желае и това не е мотив нито за привилегия, нито за нещо друго “, съобщи евродепутатът. Според него дейностите на Местан са, с цел да „ подскаже на тези от Анкара, че е в тежко държание и има потребност от поддръжка “.

Според него „ рано или късно тези хора ще изискат автономност, рано или късно ще изискат обособяване – няма да получат нито едното, нито другото “.

За войнишкия монумент пред НДК и митинга на Гърция поради картата, която той държи, Джамбазки сподели: „ Най-обичам хора, приключили кинезитерапия и мятане на чук да разясняват исторически карти (...) Картата е част от етническите землища, разказани към Цариградската посланическа конференция незабавно след жестокото потушаване на Априлското въстание (...) Гърците нямат никакво съображение да се обаждат , най-малкото тъй като в съвсем всички градове в Беломорието има улица „ Василий Българоубиец “. Да сте чули ние да показваме изострен митинг против това? Това е исторически факт – Василий е българоубиец и те го славят по някакъв метод “.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР