В Брюксел - посланиците на страните от Евросъюза ще заседават

...
В Брюксел - посланиците на страните от Евросъюза ще заседават
Коментари Харесай

Борел: Преговорите със Скопие и Тирана започват официално утре

В Брюксел - посланиците на страните от Евросъюза ще заседават довечера, с цел да одобрят преговорните рамки с Република Северна Македония и Албания.

Премиерите на двете страни Димитър Ковачевски и Еди Рама се чака да дойдат в белгийската столицата на следващия ден, с цел да вземат участие в по този начин наречените междуправителствени конференции, които в действителност слагат началото на процеса на договарянията с двете страни.

" Започването на договарянията за участие със Северна Македония и Албания е исторически миг. След толкоз доста години на очакване със статут на претенденти, години, през които нищо не се случваше, най-сетне решението на Народното събрание в Северна Македония отвори вратата за договарянията. Междуправителствените конференции на следващия ден ще слагат началото на процеса на договаряния, един дълго чакан развой. Това е добра вест. Надявам се това да задълбочи нашите връзки и задължения към Балканите ", разяснява Жозеп Борел - висш представител на Европейски Съюз по сигурността и външните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР