В Брюксел коментират създаването на редовно правителство в България от

...
В Брюксел коментират създаването на редовно правителство в България от
Коментари Харесай

Петър Витанов за коалицията ГЕРБ и ПП-ДБ: Шенген е извинението, а враговете са Възраждане, президент и БСП

В Брюксел разясняват основаването на постоянно държавно управление в България от една страна с облекчение, сподели в Аудиокаста " Това е България " на " Фокус " Петър Витанов, евродепутат от Прогресивен алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. По думите му, след две години липса на постоянно държавно управление и безконечна каскада от избори, ние сме се трансформирали в тематика, която е била дискутирана в Съвета, в Парламента и в Европейската комисия.

" От друга страна, не е толкоз значимо какво считат нашите европейски сътрудници. Важно е какво мислим ние в България, тъй като в последна сметка това държавно управление на първо място се отразява на качеството на живота у нас ", добави евродепутатът. Според него Крум Зарков е направил доста и с помощта на служебното държавно управление се е отворила вратата към " Шенген “.

" Мисля, че " Шенген “ е извинението за тази коалиция. Там би трябвало да се търси някакво опрощение, някакви цели и несъмнено, би трябвало да се търси имагинерен, утопичен зложелател, с цел да може да се оправдае тая коалиция, която всъщност е непопулярна и която води до безусловно, тотално отчаяние на гласоподавателите, в това число и в двете обединения. Така че " Шенген “ е дъвката и еврозоната в известна степен, а враговете вие ги виждате – това са " Възраждане “, президент, Българска социалистическа партия. Една част от тях съм склонен, че са антиевропейци, само че друга сигурно не са. Но тези са враговете, плашилата, които видите ли, желаят да изкарат България от европейската орбита и което са някакви обикновени способи, които са присъщи още отпреди времето на Гьобелс ", разяснява Витанов. 

Според него, времето за оценка на работата на държавното управление " Денков-Габриел “ е прекомерно малко. Той не счита обаче, че е направено нещо огромно за българските жители. Напротив, предлага се един бюджет, който не може да компенсира приходите на болшинството от българските жители с галопиращата през последната година и половина инфлация.

" Виждаме, че това, с което това държавно управление се занимава, главно е кадрови въпроси, опит за трудоустрояване на някогашни партийни функционери. И в общи линии до такава степен се изчерпва активността им все още. Но към момента е рано за оценки ", добави Петър Витанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР