В Брюксел днес се е провела среща между представители на

...
В Брюксел днес се е провела среща между представители на
Коментари Харесай

Гърция бясна на Германия, че спря действието на Шенген за гърци

В Брюксел през днешния ден се е провела среща сред представители на Гърция, Германия и европейският комисар Димитрис Аврамопулос, след острата реакция на Гърция против решението на Германия да прекрати действието на наредбите на Шенгенското пространство за гръцки жители , оповестяват гръцки медии.

Според отговора на немското вътрешно министерство на въпрос, заложен от немската осведомителна организация ДПА, вътрешните гранични инспекции за гръцки жители са били въведени на 12 ноември , като те ще продължат през идващите 6 месеца .

От външното министерство на Гърция са отказали коментар по проблема, макар че дипломатически източник е загатнал, че " формален митинг беше изработен на разнообразни нива ".

В разнообразни информации в гръцките медии се прецизира, че гръцките жители, идващи на немските летища, се отделят от другите жители на страни членки на Шенгенското пространство, като ги транспортират до друго оборудване, където са подложени на обширни разпити и инспекции .

От немското вътрешно министерство са подчертали, че повода за особеното отношение към гръцките жители е събитието, че към 1000 пасажери, пристигнали на немски летища от Гърция в интервала сред януари и октомври тази година, са показали подправени документи за пътешестване.

Наташа Берто, която е говорителка на Европейската комисия, съобщи, че Германия е една страните в Европейски Съюз, която е възобновила граничните инспекции за идващи жители от страните от Шенгенското пространство, което има за цел ограничението на незаконната имиграция .

По думите на Берто, Берлин е уверил, че ограниченията ще бъдат " ориентирани и лимитирани " и целят усилване на вътрешната сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР